onsdag 4 mars 2009

Tvekampen



Här är en video på Tvekampen7C+/8A. Det kan mycket väl vara att den är en hård 7C+ men den kan lika gärna vara en liten 8A. Det är svårt för mig att gradera den här typen av klättring. Dels var förhållandena inte bra och dels är det power-endurance, något jag inte är van vid att gradera.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Kalle! Eftersom du troligtvis är den enda som verkligen toppat ur så kan du nog claima förstabestigningen! Namn? Grad? :-)

Hade det inte varit så att jag suger på undercling, har noll uthållighet, är under medellängd av de som har repeterat, är mentalt svag och har lagt typ 10 dagar på problemet så hade jag också kallat den soft och reggat 7C+ när jag klarat det.

Men nu har jag inte klarat det och kan naturligtvis inte yttra mig om graden...

Problemet verkar dock få fler och snabbare repetitoner än tex Högmod 7C(+) och Benchmark 7C(?).

lajfstajl sa...

Harald, oroa dig inte för Högmod! Den håller garanterat 7C+ i min bok. Det är ett fantastiskt problem som jag ska göra nästa gång jag kommer ut. Högmod är mer svårjobbat än Tvekampen. I Tvekampen kan man gå på var som helst men Högmod är både committing och svårjobbat. Ang Benchmark så tror jag att det är väldigt undergraderat som 7C men det kan jag inte uttala mig om riktigt än... snart ;)

David Høj sa...

Stærkt Kalle :-) Snygg linje. Grattis....

Erik Grandelius sa...

jag tror att anledningen till att tvekampen kändes så lätt och att mycket annat sändes den dagen var avsaknaden av vad som har kommit att kallas för hultasyndromet(iallafall av mej). Det går ut på att man åker till hultastenen taggad till tänderna och börjar köra på benchmark, vilket givetvis är totalt fruktlöst eftersom det problemet är både sandbaggat och omöjligt(därav sandbaggat). Så förödmjukad och med gråten i halsen börjar man sporadiskt klänga lite på de andra, något mindre imponerande(men ändå imponerande) problemen, men även då såklart utan framgång, eftersom Benchmark även fysiskt snabbt suger musten ur en. Men så en dag var benchmark alltför blöt för att torkas upp och voila; det börjar sändas till höger och vänster.
Benchmark är utan tvekan det hårdaste problemet jag någonsin känt på och min beundran för Harald växer för var dag.
Högmod är utan tvekan 7c+, däremot känns holmgång mer som 7c nu när man gräft bort det värsta dabställena.

Anonym sa...

Benchmark är väl 7b+?