torsdag 30 oktober 2008

Kjuge igen och regnet faller

Under den gångna veckan har trafiken bland kjuges många problem varit stor. I lördags gjorde den allt mer imponerande Martin Fransson både Alla vill till Himmelen och Erik Grandelius blivande klassiker La Bohéme, rapporterna gör gällande att han går från klarhet till klarhet på kjugegraniten. Under Dave Grahams besök passade Martin även på att göra bland annat Huggsexa och även det är ett imponerande tic. Även Oskar passade på att prestera stordåd då han gjorde sittstarten till Benchmark 7B+, starkt!
I helgen och dess föregående vecka dammades även en Ehmansk klassiker av; Gonflach. Den fick säkert ett tiotal bestigningar under loppet av tre dagar. Bland de lyckligt lottade som tog sig upp var Ivar, Micke och Petter. Bra jobbat gossar, inspirerande!
För min egen del så besökte jag, med Legendaren Lind, kjuges skogar i ett försök till en tvådagarssession, som på grund av dåligt väder blev till en och en halv. Med Herr Ehman som guide var dagarnas höjdpunkt bestigningen av Brick'ard, ett jättefint problem med kanonmoves!
Jag vill även passa på att tacka Ehmans för god mat, logi i ert vackra hus och framför allt trevligt sällskap!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Starkt av alla! Man blir både inspirerad och imponerad av herrar Fransson och Rennstam.

Oskar: Varför ingen glädje? Benchmark ss är ju så otroligt roligt att köra på! Satte du det för snabbt kanske? :-) Jag har kört en del på det och tror nog att det är en solid 8A+ då bara kruxet i starten är lite Lithiumartat (7C/7C+) och urtoppningen solid 7C med en del långa move imellan som länkar...
Men jag har iofs inte gjort den. Är inte den och Bo-Ko jämförbara gradmässigt med gemensamt startcrux och ungefär lika hårda urtoppningar?

Oskar sa...

Vet inte, som sagt otroligt rolig klättring, fast jag hade nog hoppats på att den skulle ge mer motstånd...

Nog inte omöjligt att den ligger runt 8A+, den är definitivt hårdare än en de flesta andra 8A i skåne förutom möjligen Duke of Alba ss som verkar ha blivit lite sandbaggad... Tror nog att Bo-Ko är snäppet hårdare dock, samma hårdhet på startcrux och avslutning men ganska mycket längre och hårdare där emellan...

Nuggi sa...

Ha ha tycker også at duke of alba ss er sandbagged!! Du er en hård mand Oskar, 8a my ass... ;)