söndag 24 oktober 2010

Font update

Så har jag kommit hem igen. För första gången på flera år har jag inte längtat hem pga av sjukdom, skada etc och jag sitter och saknar skogarna runt Fontainebleau.

Det största som hänt under resan var helt klart under bestigningen av Partage. Jag hade varit och tittat på linjen efter 8 dagar i Font med endast en vilodag och bestämde mig därefter för att ta en vilodag till och sen försöka göra den. Sagt och gjort, jag kom tillbaka men det var alldeles för varmt för att fungera. Partage är en hög arete med crux på slopiga pinchar så det är ganska friktionskrävande. Jag bestämde mig för att ta det lugnt under resten av dagen och agerade istället caddy till Cal som kom upp för Lady Big Claques :)
Framåt kl 17 bestämde jag mig för att det var dags att prova igen och Öyvind kom med för att spotta. Jag tog ett par försök på mig för att hitta balansen men förstod snart hur jag skulle göra. Jag klättrade mycket stabilt genom bottenkruxet och trodde för en sekund att jag skulle göra den, men högre upp stötte jag efter en djup pocket nästan utan att titta efter den, missade och så var jag tillbaka på padsen. Nu visste jag i alla fall att jag kunde sända och gick snabbt på igen. Direkt efter kruxet höll jag på att flytta upp min fot när jag hörde ett hemskt knäck från fingret. Det var högt nog att höras 15 meter bort där James stod och filmade. SKADA :(
Jag har under ett års tid varit något otursförföljd när det gäller skador och det här kändes som den sista spiken i kistan. Jag gick iväg en stund och satt för mig själv. I mitt huvud tänkte jag att den sista chansen för mig att få klättra något som helst antagligen var just nu och jag gick tillbaka. Jag bad Öyvind tejpa upp mitt finger så jag inte kunde använda det och gjorde mig sen klar att klättra. Bestigningen blev något hafsig men jag höll ihop det hela vägen upp, det var nästan så jag inte trodde det var sant när jag lyckades hålla cruxpinchen utan att använda ringfingret. Partage är en av de finaste linjer jag sett och att ha fått klättrat den är något jag alltid kommer minnas.

Thanks to Leo, James, Rich, och Cal for a fantastic trip!


Ticklist:
Partage 8A+
l'UBIK 8A
Misericorde 7C+/8A
T-Rex 7C+

4 kommentarer:

Claus Vedel sa...

Imponerende!

Anonym sa...

Shit man. var det en pully eller vad var det?

Anonym sa...

Grattis till alla fina sänds, speciellt partage! Det är en grym linje som jag själv har stått och suktat nedanför flertalet ggr. Hoppas du läker ihop snabbt så vi får se fler inlägg på kjugebloggen.

//Martin F

Unknown sa...

privilegium