lördag 31 oktober 2009

Team Highsport

Är på Bäckaskog slott med team Highsport. Hela arbetsstyrkan från Fabben verkar ha övergivit sitt levebröd för att slita på Kjuge. Idag gjorde jag och Gross “Det gåtfulla folket”. Det var gött. Ett fint problem för att vara en travers en meter över backen. En av de roligare. En massa problem klättrades till höger och vänster och det sightades massor av goa danskar, stockholmare, kalmariter och till och med nyopererade Oskar RR vågade sig ut :) Så gött!

DSC_0141 Johan var väldigt nära att få ihop “Huggsexa”.

onsdag 28 oktober 2009

Kjugetur med (Lill)Erik

Det börjar kännas mycket konstigt att kalla honom Lill-Erik nuförtiden. Mest kanske för att han kickar mitt ass varje gång vi är ute och klättrar :P

Hursomhelst, idag var vi ute och briljerade i den mesta och bästa skogen igen. Erik startade med att flyga av toppen på Huggsexa rakt ner på marken, bredvid paden (jag hade flyttat den i förebyggande syfte). Lite skakad reste han sig sen upp och sände! Gott jobbat, den hade han väntat länge på.

Därefter blev jag förnedrad (igen) på La Bohême så vi började jobba sittstartsmoven istället. Det är hårt och sjukt men möjligt inom ett år antagligen var slutsatsen.

Till slut ville Erik också förnedras så då gick vi och satte oss vi Imperator sittstart (eller var det def start, Erik, johan ;) hehe). Det räckte dock inte med denna förnedring utan han ville ha mer, så vi gick till Alla vill till himmelen men ingen vill dö (sittstart) och blev piskade ytterligare.

Sen var det Max och hallonpaj och sen hem. Go dag!

måndag 26 oktober 2009

The secret is out :)


Här kommmer en karta över områden i närheten av Kjuge. Det är John Burgess som funnit de här blocken och gjort kartan. Det är extremt (!!!) viktigt att folk förstår att det här inte är samma sak som att bouldra på Kjuge. Detta är i vissa fall accesskänsliga platser som visas på kartan och jag vill därför be alla att gå in på Johns sida och läsa hans råd angående access: Boulderhunter

torsdag 22 oktober 2009

Eftermiddag på Hultastenen

Igår åkte jag och Tobbe ut till Hulta. Tanken var att prova formen på lite hårdare grejer. Sist jag var på Kjuge fick jag faktiskt gjort två problem jag aldrig klättrat tidigare, Eskapism och Snapphanen, men nu var det alltså dags att testa de lite hårdare grejerna.

Vi började köra på Kråkan 7C+. Ett problem som har samma sittstart som den framtida klassikern Benchmark 7B+ sittstart och den mycket framtida klassiken Bo Ko. Riktigt nice och fick ihop den ganska snabbt. Tobbe hissade den Skånska fanan och gjorde A.O.G. sittstart, trots att det bar emot ;) Starkt jobbat. Det var en tangering av hans personbästa, Ferdinand sittstart.

Efter detta kritade jag upp Benchmark 7B+ (grad 7C+ ;) ) och fick gått den efter några försök. Jag hävdar att det är Sveriges bästa boulderproblem som jag testat än så länge. Helt fantastisk sloperklättring med lite highballkänsla på toppen.

Tobbe gjorde några press på Mamma Mu 7C men vi gick ganska snabbt vidare till Högmod 7C+. Vi var båda blanka, men jag insåg det lite tidigare än vad Tobbe gjorde. Till slut satte vi oss i bilen och körde hemåt. En riktigt bra dag :)

onsdag 14 oktober 2009

Østmarksetra

Sitter på bussen på väg hem från Oslo. Igår åkte jag ut med Øyvind till Østmarksetra. Han visade mig till ett problem han har satt upp som heter Mester Yoda 8A. En vacker, stor linje uppför en lätt överhängande häll. Värmde upp på Eggen höjre 7A och satte sen igång. I de första försöken hade jag lite problem med startmoven men så fort det löste sig och jag fått perfekt beta lyckades jag hålla ihop det hela vägen.

Efter Mester Yoda körde vi på ett projekt som kallade Eggen venstre och Øyvind var riktigt nära att få ihop det. Nästa gång man.

DSC_0088 DSC_0089

Karl på Eggen venstre, projekt i Østmarksetra.

Sist av allt gick vi till ett annat riktigt häftigt projekt som jag inte vet vad det kallas. Øyvinds beta innehåller ett helt fruktansvärt gastonmove till ett litet undercling för att sen stöta vidare till en bra kant. Ojojoj, 8B? Jag hittade en annan sekvens med en mycket aggressiv kneedrop och ett nyframborstat grepp men jag hade inte nypet för det den här gången. Riktigt läcker. Inga bilder tyvärr. Var för upptagen med att klättra :)

Min bicep höll ihop hela dagen och jag skickar stora tack till Anoushka, min sjukgymnast. Tillbaka till livet med klättring :)

söndag 11 oktober 2009

Oslo update

Här kommer lite bilder från gårdagen.

DSC_0021mod

DSC_0035

DSC_0053mod

DSC_0068

DSC_0070

fredag 9 oktober 2009

Oslo

Har kommit lyckligt fram till Norges huvudstad. Imorgon ska vi klättra 300-metersleder i centrala Oslo. Nu är det mat på schemat :)

DSC_0002Matlagning på hög nivå!

tisdag 6 oktober 2009

Efter regn kommer solsken...

Efter en regnig helg så bjöd måndagen på strålande friktion. Jag(Ola Olsson) hade turen att få hänga med de bästa stenletarna i Skåne, Daniel Ehmann & John Burgess. Dessa två legender hittar den ena 3-stjärniga linjen efter den andra... Dagen bjöd på 2-3 nyturer, några repetitioner av superproblem samt ett par projekt. Om ni tröttnar på Kjuge så vet ni nu vilka ni skall ringa :-)
Daniel Ehmann på en ny arete. ~6b+
Foto: Ola Olsson


John Burgess på superproblemet "Bladerunner" ~7a+
Foto: Ola
Olsson

En hög, fantastisk arete (baksidan av "Bladerunner") som kräver järnpsyke, projekt...
Foto: Daniel Ehmann

lördag 3 oktober 2009

fredag 2 oktober 2009

Bicep update

Ok, här kommer det. Nu har jag fått övningar från sjukgymnasten som ska göras tre gånger dagligen. Varje session tar ca en timme. Jag är mäktigt nerbruten men samtidigt motiverad som fan. Jag ska bli bäst i världen på sjukgymnastik :)